Colabora en el verkami para poder reeditar “El Capital” en catalán

Colabora en el verkami para poder reeditar “El Capital” en catalán

Bookmark and Share

Os informo que hoy empieza el verkami para hacer posible la edición/reedición en catalán de “El Capital” de Karl Marx.
La traducción es la que hizo Jordi Moners, revisada por Manuel Sacristán, y que fue publicada hace demasiados años por otra editorial.
La obra está acompañada por una guia crítica elaborada por Néstor Kohan y un prólogo de Silvia Federici.
En la actualidad esta obra imprescindible está descabalgada en catalán, y creo que es necesario subsanar esta anomalía.
Lo dicho, si alguien quiere colaborar en este necesario proyecto, aquí tiene el link,

https://www.verkami.com/locale/ca/projects/20865-el-capital-en-catala

En el 200 aniversari del naixement de Karl Marx i el 150é aniversari de la publicació del primer volum del Capital volem reeditar en llengua catalana aquesta obra cabdal del pensament marxista. Ho volem fer amb la traducció de Jordi Moners, revisada i prologada per Manuel Sacristán el 1984. I amb una Guia de Lectura preparada per Néstor Kohan a la Universidad de las Madres de la Plaza de Mayo amb pròleg de Silvia Federici.

Karl Marx escriu el Capital ( Das Kapital, Kritik der politischen Ökonomie ) entre el 1864 i 1867 any de la seva publicació. Projecta fer tres volums, I El procés de producció del capital, II El procés de circulació del capital i III El procés global de la producció capitalista, el primer editat en vida de Marx el 1867 i els altres dos publicats per Engels pòstumament el 1885 i el 1894.

«Si l’economia és una ciència, hi ha lleis universals que prediuen la seva evolució. El capital recull aquestes lleis, i per això pot predir, a grans trets, el futur del capitalisme, la seva caiguda i la presa del poder del proletariat.»
Karl Marx

«El que no morirà mai és el seu missatge de realisme de la intel·ligència: un programa revolucionari ha d’incloure coneixement, posseir ciència.»
Manuel Sacristán, del pròleg.

Les revolucions es fan als carrers però es preparen a les biblioteques. Editem aquesta obra cabdal de l’anàlisi del capitalisme amb la intenció de contribuir al coneixement d’un sistema que enfonsa les seves arrels en l’explotació de les treballadores i la natura. Creiem que el coneixement i entendre la dinàmica interna del capitalisme ens pot donar eines per combatre’l i construir una societat sense explotadors ni explotades.

El capitalisme ja no és el mateix que aquell que va viure Karl Marx al s. XIX, ara és un sistema total i estès arreu del món. El món actual sembla ser molt diferent d’allò que ens descriu Marx en el primer volum del Capital que ell mateix va titular El procés de producció del capital, és a dir, l’expansió del capital per mitjà de l’extracció de plusvàlua als treballadors en el procés de producció mateix. El Capital, no és com moltes vegades hem pensat, un text total sobre el capitalisme sinó com el seu títol indica una anàlisi específica sobre el capital, el procés a través del qual el valor s’autoexpandeix, es converteix en una suma més gran de valor, sobre com aquesta autovalorització es du a terme, i com tot aquest procés es reflecteix en el pensament dels economistes i dels empresaris.

Per tant, tot i que Marx al llibre ja va apuntar alguns elements li va mancar temps, capacitats o un “sentiment d’època” per aprofundir en altres temes derivats de la llei del valor, com poden ser la natura, el treball reproductiu,…

Aquesta edició és una reedició de l’edició que es va fer el 1983 amb la revisió de 1984.
Amb traducció de Jordi Moners i revisió i pròleg de Manuel Sacristán. Alhora, hem volgut afegir una guia de lectura elaborada a partir dels cursos que es feien a la Universidad de la Madres de la Plaza de Mayo a l’Argentina per Néstor Kohan i complementar aquesta guia amb el pròleg de Silvia Federici on explica la relació de l’anàlisi feminista i el Capital de Karl Marx.

L’edició del Capital:
VOLUM 1 423 pàgines
VOLUM 2 455 pàgines
VOLUM 3 265 pàgines
VOLUM 4 313 pàgines
VOLUM 5 523 pàgines
VOLUM 6 507 pàgines

Enquadernació: Rústica
Pàgines: 2486
Tamany: 19,5 x 13,5

El Capital. Dialèctica i revolució
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 400
Tamany: 19,5 x 13,5

El producte es vendrà com una sola unitat retractilada.

Costos de producció:

Impressió: 7500€
Traducció guia de lectura: 2500€
Maquetació: 1000€
Comunicació: 1000€

Costos totals: 12000€

La publicació del llibre serà el setembre de 2018 i els enviaments de les recompenses durant el setembre de 2018.

Karl Marx
(Trèveris, 5 de maig de 1818 – Londres, 14 de març de 1883) va ser un filòsof, periodista, economista polític i revolucionari alemany. Marx va tractar una gran varietat de temes i és conegut, sobretot, per la seva anàlisi de la història en termes de lluita de classes, resumida en l’encapçalament del Manifest comunista: «la història de totes les societats és la història de la lluita de classes». Marx va ser el pare teòric del socialisme científic, i junt amb Friedrich Engels, és considerat una figura històrica clau per a entendre la societat i la política contemporània.

Jordi Moners
(El Prat de Llobregat, 1933) és un militant revolucionari, traductor i filòleg català, membre fundador del Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN). Estudià Dret a la Universitat de Barcelona, i treballà de passant. Més tard ho deixà per fer estudis de filologia romànica a les universitats de Freiburg in Breisgau, Marburg i Heidelberg, que compaginà amb feines diverses.
Fou dirigent de les plataformes independentistes Moviment de Defensa de la Terra (1983-1989) i Catalunya Lliure (1989-1996), etapa en què fou víctima de la persecució feixista de l’època, que arribà a atemptar contra casa seva (novembre de 1989). Membre actiu del PSAN fins a l’actualitat.

Manuel Sacristán
(Madrid, 1925 – Barcelona, 1985). Va estudiar Dret i Filosofia a Barcelona i Lògica i Filosofia de la Ciència en la Universitat de Münster (Westfàlia, Alemanya) entre 1954 i 1956.
Va ser professor de lògica, història de la filosofia, filosofia de la ciència i metodologia de les ciències socials en les facultats de Filosofia i Econòmiques de la Universitat de Barcelona. En els dos períodes en els quals va estar expulsat de la Universitat sota el franquisme va treballar com a traductor.
El seu compromís comunista el va portar a ingressar en el PSUC, formant part de la seua direcció clandestina fins a 1969. Va participar en el moviment universitari, en la fundació de les Comissions Obreres d’Ensenyament i en el Comitè Antinuclear de Catalunya. Va ser fundador de les revistes Materiales, el 1977, i Mientras Tanto, el 1979.

Silvia Federici
(Parma, 1942) és una veterana activista, professora i autora. Va ser una de les fundadores el 1972 de l’International Feminist Collective, l’organització que va promoure la Campanya Salaris per al Treball Domèstic als EUA i a la resta del món. Ha participat del moviment antiglobalització i en contra de la pena de mort. Als anys 90 va ser membre de la revista Midnight Notes i el 1991, després d’una estada acadèmica a Nigèria, va fundar el Comitè per a la Llibertat Acadèmica a l’Àfrica, que ha documentat la lluita dels i les estudiants africanes contra els programes d’austeritat imposats per l’FMI i el Banc Mundial. És catedràtica emèrita de Filosofia política i Estudis internacionals a la Hofstra University (Hempstead, Nova York). Els seus llibres publicats en llengua catalan són El Calibán i la bruixa (Virus, 2018) i El patriarcat del salari (Tigre de Paper, 2018)

Néstor Kohan
(Buenos Aires, 1967) Investigador i docent en la Universitat de Buenos Aires (UBA). Actualment coordina la “Càtedra Che Guevara: Col·lectiu Amauta” i l’editorial Amauta Insurgente. Col·labora regularment en l’Escola Nacional “Florestan Fernandes” del Moviment sense Terra (MST) de Brasil. Ha publicat diversos llibres sobre teoria marxista i història del pensament revolucionari. A més ha sigut jurat en el Doctorat de la UBA, i en el premi literari Casa de las Américas.

Artículos relacionados