El valor d'un llibre. Associació d'Autors i Autores en Perill d'Extinció (APE)

Bookmark and Share

Tirant al cap: El valor d’un llibre.

Fa uns mesos es va constituir l’Associació d’Autors i Autores en Perill d’Extinció (APE), que mobilitza escriptors i il·lustradors preocupats per la situació actual de la literatura infantil i juvenil, especialment pel que comporta la socialització de llibres de lectura. A la seua pàgina web hi trobareu el Manifest fundacional, i hi podeu seguir la ingent activitat de pedagogia i conscienciació que han engegat.
L’11 de novembre, l’escriptora Maite Carranza, en representació de l’APE, va fer una intervenció molt oportuna davant el conseller Mascarell en un debat precsiament sobre “La socialització mal entesa”. El seu discurs, que volta des de fa uns dies per la xarxa, el podeu trobar des d’avui, en versió definitiva, en aquest enllaç.

“L’opinió pública considera que la satisfacció de ser llegit i estimat és suficientment compensadora, i identifica l’escriptor de LIJ amb l’amateur permanent.”

Us el recomane, perquè diu veritats com a punys. Hem d’estendre el missatge d’alerta però alhora constructiu que conté aquest document. Dediqueu-li uns pocs minuts i sabreu de què parle.

“Quin VALOR tenen els llibres i la cultura en el nostre món d’ara?
Quin VALOR li atribueixen les multinacionals de la tecnologia?
Quin VALOR li donem nosaltres?
Quin VALOR transmetem als nostres fills i joves que seran els adults del futur?
D’això estem parlant.”

Artículos relacionados