Penguin entra en el programa dimpressió sota comanda de lEspresso Book Machine – Observatori Beat

Bookmark and Share

Penguin entra en el programa dimpressió sota comanda de lEspresso Book Machine – Observatori Beat.

Penguin Group (USA) s’ha afegit al programa d’impressió sota comanda de la impressora Espresso Book Machine (EBM), creada per l’empresa On Demand Books. L’acord permetrà a les llibreries i biblioteques que disposin de la impressora EBM reproduir una selecció de títols del fons de Penguin, incloent-hi títols del segells de Viking, Riverhead, Dutton i Puffin. La majoria d’impressores es troben als EUA, però també se’n troben al Canadà, Japó, Regne Unit, Austràlia, Holanda  i Egipte (Biblioteca Alexandrina). Heus ací un mapa que mostra els llocs on estan instal·aldes.

En qüestió de minuts la impressora pot imprimir des d’un sol exemplar fins a 200, que s’imprimeixen a partir de document en format PDF, en blanc i negre, amb coberta de rústica en color, i encolats. El contingut de l’editorial arriba a les impressores EBM a través de la xarxa de títols en format digital EspressNet, que en aquests moments inclou un catàleg de 7 milions de llibrres, la majoria en anglès i de domini públic, però també en altres llengües i en règim de copyright, procedents de les editorials i de l’autoedició. Efectivament, mitjançant el programari  d’autoedició SelfServe els escriptors i escriptores poden formatejar, dissenyar, editar, i carregar els seus llibres perquè puguin ser impresos a través de l’EBM, i incloure’ls en la xarxa EspressNet. Està previst que en breu el programa SelfServe converteixi els arxius en format ePub, aptes per a dispositius lectors de llibres electrònics.

La primera impressora Espresso Book Machine es col·locava a la Biblioteca Pública de Nova York el 21 de juny de 2007 i  l’any següent arribava a les biblioteques universitàries nord-americanes i també a  algunes llibreries, com ara la llibreria Blackwell, que va ser la primera a Europa en instal·lar-ne una.  

 Font: Penguin USA, comunicat de premsa (17/1/2013)

Etiquetado con:

Artículos relacionados